Списак изопштених функционера ДПС-а и њихових породица из СПЦ биће подељен у свим домаћинствима до краја изборне кампање, сазнаје Борба у врху једне опозиционе коалиције.

Како је Борби речено, посебан медијски тим ради на том пројекту, како би се грађани још једном подсетили које су све породице изопштене из СПЦ због усвајања спорног закона о слободи вероипосвести.

На списку ће се наћи не само посланици и одборници, него и активисти владајуће коалиције са терена, из сваког месног одбора.

”Биће спремљени плакати са именима и форографијама свих изопштених функционера ДПС-а, не само посланика, већ и свих осталих. Чак и оних сеоских активиста. Да се јавност још једном подсјети ко је све ударио на Српску православну цркву и кога је Црква све изопштила, рекао је извор Борбе.

Епископи Савета Српске православне цркве у Црној Гори донели су одлуку да од 29. децембра 2019. године због подршке срамном Закону о слободи вероисповести из СПЦ искључе 48 особе. Одлучени од крштења су председник и премијер Црне Горе Мило Ђукановић и Душко Марковић, 10 министара и 36 посланика у Парламенту Црне Горе.

На списку министара су Зоран Пажин, Милутин Симовић, Александар Богдановић, Предраг Бошковић, Сања Дамјановић, Срђан Дармановић, Никола Јановић, Сузана Прибиловић, Дарко Радуновић и Драгица Секулић.

Листу изопштених посланика чине Иван Брајовић, Михаило Анђушић, Маја Бакраћ, Александра Вуковић, Звонко Вуковић, Миодраг Вуковић, Филип Вуковић, Драгиња Вуксановић Станковић, Милорад Вулетић, Бранимир Гвозденовић, Никола Дивановић, Нада Дробњак, Данијел Живковић и Петар Ивановић. Ту су и Рашко Коњевић, Ранко Кривокапић, Јованка Лаличић, Момчило Мартиновић, Борис Мугоша, Неда Ненезић, Ана Николић, Андрија Николић, Милош Николић, Радуле Нововић, Сања Павићевић, Драгутин Поповић, Далиборка Пејовић, Андрија Поповић, Никола Ракочевић и Нела Савковић Вукчевић.

Изопштени су и посланици Предраг Секулић, Бранка Танасијевић, Богдан Фатић, Жана Филиповић, Бранко Чавор и Марта Шћепановић.

Оставите Коментар