Дарко Милошевић је рођен 28.10.1978. године у Љигу. У класи март ’98 налазио се у строју 125. моторизоване бригаде у Пећи, на одслужењу војног рока.

Према речима другова из војске, био је оличење часног и поштеног момка. Стао је раме уз раме са искусним војницима и официрима бранећи своју земљу свим срцем. Имао је тек 21 годину.

Након рањавања у ногу  био је збринут у призренској болници, али је убрзо инсистирао да се врати на положај. Почетком маја био је распоређен на врх „Раса Кошарес“. Увелико се причало о копненом нападу албанских терориста.

Петог маја у Дарковом рову су се чуле две детонације, након што му се пришуњао терориста. Ране су ипак биле претешке за овог јунака. Ту ноћ је умро у болници. Најгоре вести у дом породице Милошевић стигле су на Ђурђевдан.

Сахрана у присуству породице, великог броја суграђана, уз све војне почасти, обављена је 09.маја. У децембру исте године у непосредној близини његове куће у парку у ком је и Дарко одрастао, Општина Љиг је открила спомен обележје. Недуго након тога улица у којој је живео понела је његово име.

Другу годину за редом петог маја, његови саборци и старешине са Кошара окупљају се на његовом гробу.

Успомену на овог хероја чувају и најмлађи не дозвољавајући да парк остане празан. Руководство Општине Љиг, такође, је данас положило венац и одало пошту јунаку са Кошара.

Оставите Коментар