Нова, модерна стоматолошка ординација у Основној школи Десанка Максимовић у Косовској Каменици отворена је поводом прославе 148 година постојања те образовне институције.

Стоматолошка ординација у Основној школи “Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици биће прва специјализована институција за лечење и контролу болести зуба деце у Косовском Поморављу. Набавку стоматолошке столице омогућила је Хуманитарна организација “Српска солидарност храном” у Београду, захваљујући Стоматолошкој комори Србије и примаријусу Вери Ковачевић.

Поред  савремене столице, ординација је опремљена  свом пратећом опремом, као и рентген апаратом. Оно што за сада недостаје овој ординацији је стоматолог, који ће лечити зубиће ђацима ове установе.

Директорка ОШ ”Десанка Максимовић” у К. Каменици Јадранка Васић захвалила је донаторима и упутила апел Здравственом центру Гњилане да стоматолог два пута у недељи пружа услуге ђацима основне и средње школе каменичке општине.

Иначе, Основна школа Десанка Максимовић у К. Каменици је протеклог викенда  проглашена за најуспешнију школу у читавој Србији на фестивалу “Ризница талената” у Нишу.

Као и сваке године, ученици, наставници и родитељи  и овом приликом су приредили  атрактиван  програм за госте који је организован у Дому културе у Каменици. Прослави су присуствовале многобројне званице широм Србије.

Припремио: Бојан Антић

Извор: rtvpuls.com

--