У Србији је регистровано 25 верских заједница, а најмање још толико секти делује полулегално, или потпуно нелегално! Стручњаци упозоравају да број верских организација расте, али да су нарочито опасни култови који делују мимо свих законских оквира.

Фото: Shutterstock
Фото: Shutterstock

Трибина под називом „Деловање секти у Београду и како се заштитити“ одржаће се 26. јула, с почетком у 19 часова, у Месној заједници „Липов лад“, Булевар Краља Александра 298, Звездара.

ПЕТАР МИЛОЈЕВИЋ ФОТО: КУРИР

Трибину ће отворити Петар Милојевић, председник Надзорног одбора Синдиката Уједињени колектив колиције и председник КП Србије где ће укратко објаснити све везано за циљеве и деловање Клуба пријатеља Синдиката УКП.

Стева Ђокић
Стева Ђокић

Учесницима ће се обратити и Вук Ментовић, као домаћин и представник КП Београд, као и Марина Старчевић, председница Синдиката Уједињени колектив полиције.

ИЛИЈА ЖИВОТИЋ ФОТО: КУРИР

Подршку на овој трибини пружиће и Илија Животић, председник Интернационалне полицијске организације, као и Стеван Ђокић, испред Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА, који ће такође узети учешће као говорници.

ФОТО: PRINTSKREEN

Извор: kurir.rs

--