У свом евнухско-полтронском покушају да заштити лик и дјело М. Ђ. од Д. К. Јавни сервис се претворио у ординарну Орвелову фарму, чији је основни мото: “Ваљда више вјерујете нама него сопственим очима”, наводи се у саопштењу Демократског Фронта.

“Тако су синоћ у емисији “Аргумент” гостовали некадашњи маневриста дизелке-локомотиве на релацији Лутово – Мијатово коло, Ранко Ђоновић, који себе назива аналитичарем, и професор историје с котрљајућим “р”, чувени европреж Никола Самарџић, за којег се одавно прича да му је “експертска” тарифа порција подгријаних лигњи, и смјештај у вешерају хотела “Хилтон”, истичу из ДФ-а.

Наравно, додају они, била је ту и неизбјежна госпођица-госпођа Калезић из Централне банке, која, глумећи женског Стиглица, покушава да објасни како је ова назови-институција свето монетарно мјесто, у којем су сви равноправни, а неки ипак равноправнији од других.

„Управо овај фармаријум од емисије, под контролом директора Шундића, који је прије пар година, у четрдесет и осмој, једва стукао факултет како би се могао кандидовати за ову функцију, представља најбољи показатељ безизлаза у којем се нашао М.Ђ. чим га ова опскурна галерија експертских креатура брани“, казали су из ДФ-а.

ДФ ће, истичу они, са задовољством спонзорисати на друштвеним мрежама репризу ове емисије, у којој се покушава увести наратив продуженог државног удара поново из Русије, иако се, кажу они, њихов омиљени НАТО-тајкун налази у сред Лондона под заштитом МИ6, машући им британским пасошем преко Ламанша.

“Али зато маневриста, власник ПГ-гараже, и инвеститор стамбено пословних објеката, Ђоновић, предлаже да се лидери ДФ-а што прије осуде у монтираном судском процесу, не би ли се скренула тема с “Коверте”, додају из Фронта.

Управо се доказало, казали су, да је све оно за шта су оптужени лидери ДФ-а, радио Мило Ђукановић, његови најближи сарадници и његови тајкуни, који се, додали су, ових дана јављају као на траци.

“Тако се једни јављају да он живи у њиховој кући, други да су му позајмили милион и по евра, трећи да су му платили прање доњег веша у Дубаију, четврти да су посредовали за куповину пентхауса на Менхетну, а пети, попут маневристе и аналитичара из вешераја, задужени су за продужени државни удар што долази из Москве“, истакли су они.

“ДФ нема дилему да поред оваквог режима ниједна тајна служба на свијету нема потребе да изводи државни удар у Црној Гори, јер М.Ђ, Д.К, остали тајкуни, високи државни функционери и Орвелова фарма (покојни Јавни сервис), сваки дан изводе најмање по два државна удара, да би им позавидјели и Широков-Шишмаков и Попов Мојсијев, све скупа с оних десет агената ЦИА и ФБИ. Само да се на крају не испостави и да је М.Ђ. све вријеме радио за ГРУ“, закључили су из Демократског Фронта.