Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу не смета када је у Тузима окачена албанска застава, поред заставе Црне Горе. Kако се може виђети на фотографијама, заставе Црне Горе и Албаније су једна поред друге, у просторији у којој су се срели Ђукановић и Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи.

Kолико је јавности познато, Тузи се налазе у Црној Гори, а не у Албанији, па је заиста непримјерено истицање туђе заставе, ако власт жели да нема двоструке аршине. Познато је да власт хапсила омладину која је цртала тробојке Kраљевине Црне Горе широм државе, а сада ћуте на заставу Албаније, којом први човјек Тузи дочекује предсједника Црне Горе.

Нејасно је и да ли је Ђукановић предвидио да се у сали налази албанска застава или он нема ништа против истицања страних државних симбола на територији Црне Горе приликом његове посјете.

Наравно, власт и даље ћути на најаве Ђељошаја који жели да Тузима припоји дио Kуча, а ћуте и на албанске заставе.

Нећемо да вјерујемо да власт има двоструке аршине, иако то пракса показује, па очекујемо адекватну реакцију надлежних. Исто тако, док чекамо реалцију надлежних, не смије помислити шта би се десило да се на скупу којем присуствује Ђукановић завијори српска застава!

Оставите Коментар