Радови на споменику Стефану Немањи приводе се крају, а становници престонице ових дана су у могућности да, по први пут, ово уметничко дело виде у пуној величини. Нови симбол града и Савског трга биће свечано отворен 27. јануара, на Светог Саву.

Заменик градоначелника Горан Весић је раније рекао да обнова Савског трга на најбољи начин показује како се Београд мења и уређује последњих осам година.

  • Сетите се само како је изгледао трг испред старе железничке станице пре само две године. Такси станица, посечено дрвеће, аутобуска окретница, споменик од зарђалог гвожђа који нису прихватали ни они којима је био намењен. Данас је то највећи и најлепши пешачки трг у Београду, чија је површина 32 хиљаде метара квадратних, урађен према пројекту једног од најбољих архитектонских бироа у Европи из Мадрида, са велелепним спомеником оснивачу најважније српске средњовековне династије Стефану Немањи, који је извајао Александар Рукавишников, један од највећих европских вајара – рекао је заменик градоначелника Београда и додао да је обновљена и осветљена фасада старе железничке станице, која ће постати Музеј историје Србије – рекао је Весић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар