Познати српски филмски режисер Емир Кустурица позвао је руске војнике, који су привремено смештени у Ужицу, да посете његово етно-село Дрвенград, који је изграђен 2004. године за снимање филма „Живот је чудо“.

Руски хемичари су, са своје стране, извршили дезинфекцију објеката у Дрвенграду, коју често посећују страни туристи. Након дезинфекције, професор Кустурица лично је повео руске војнике у обилазак места.

„Веома сам срећан што се председник Србије обратио Русији за помоћ. Сергеј Шојгу је мој добар пријатељ и веома сам срећан што је послао добру руску армаду. Захваљујем руској војсци на ономе што раде и што ће радити у Србији, јер је увек добро када нам браћа долазе и помажу!“, нагласио је Кустурица.

Руски стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту обрадили су четири објекта у Ужицу и оближњим насељима, укупне површине више од 12 хиљада квадратних метара.

„Десило се да је група војника вршила задатак у Ужицу и радила завршну дезинфекцију здравствених установа, а професор Кустурица позвао је војнике код себе на село. Нисмо могли да се не одужимо, па смо дезинфиковали његово етно-село“, изјавио је руководилац руског комбинованог одреда у Србији генерал-мајор Михаил Чернишов.

Руско-српске јединице за радијациону, хемијску и биолошку заштиту наставиле су да заједнички врше дезинфекцију у Србији због епидемије вируса корона. У последња 24 часа обрађено је 49 објеката у Бору, Врању и Лесковцу.

Оставите Коментар