Градски одбор Српске напредне странке Шабац издала је саопштење за јавност поводом инцидената у Шапцу:

“На величанственом скупу у знак подршке свом премлаћеном суграђанину Душку Прокићу и у знак протеста против Небојше Зеленовића и његових батинаша, Градски одбор Српске напредне странке Шабац показао је како се на миран и достојанствен начин изражава став по питању одређених друштвених појава. Протест који је наша странка организовала и то онако како доликује политичкој организацији која је одговорна према својим грађанима, имао је до сада најмасовнији одзив Шапчана. Овим су наши суграђани јасно ставили до знања појединцима у нашем граду и у нашој држави, шта народ мисли о њима и о њиховим методама доласка на власт без избора и уз насиље.

Слушајући глас својих суграђана, Градски одбор Српске напредне странке Шабац стога захтева од инспиратора насиља на шабачком мосту и вође батинаша, Небојше Зеленовића, да престане да позива на проливање крви како би се вратио на власт! Бивши градоначелник Шапца у суботу је пред читавом Србијом оголио своје право лице кукавички се скривајући иза багера док његови насилници зверски премлаћују Душка Прокића, младића чији је највећи „грех“ био што се успротивио злостављају грађана Шапца од стране Зеленовићеве шаке хулигана. Зато је Шабац у понедељак устао! Шапчани су рекли да не подржавају то што раде Небојша Зеленовић и они који су са њим владали пуне две деценије.

Уместо да овај борац за демократију и самозвани припадник „пристојне Србије“ осуди премлаћивање Душка Прокића, или да бар овом младићу и његовој породици у име својих заблуделих активиста упути извињење, Небојша Зеленовић поново позива на насиље. Још се усуђује и да прети, а најављује за наредни викенд и нове обрачуне са неистомишљеницима! Господине Зеленовићу, у данашњој Србији на власт се не долази на силу.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац и овим путем понавља захтеве које смо изнели на протестном скупу у понедељак: Захтевамо да надлежне институције свим грађанима Србије омогуће сигурност, правду и да се слободно крећу! Захтевамо да надлежни процесуирају све оне који су одговорни за премлаћивање Душка Прокића, а не да самозвана политичка елита од насилника прави хероје“, стоји у саопштењу.

Оставите Коментар