Председник Савета борачких организација Републике Србије Саша Дујовић поздравио је одлуку Владе Србије за подизање нивоа борбене готовости војске и полиције.

Он је поздравио и напоре премијера Александра Вучића да преговорима реши ситуацију.

„Последњи догађаји на Косову представљају један од најозбиљнијих притисака који албански екстремисти покушавају да изведу“, рекао је Дујовић Тањугу напомињући да ситуација „може да ескалира и треба бити изузетно опрезан“.

Дујовић сматра да је Влада учинила одличан потез што је подигла ниво борбене готовости оружаних снага јер, како је навео, за сваки случај треба спречити могућност било каквог геноцида или злочина према становништву.

Он је поручио да ће ако буде требало, ветерани бранити свој народ, али да пре свега поздравља могућност да се све реши мирним путем.

„Као ратник и ветеран пре свега подржавам Владу Србије и наступ премијера Вучића да до задњег момента покуша да мирним путем спасе ситуацију и народ“, рекао је Дујовић.

Према његовим речима, народ на Косову је узнемирен, а његови ветерани са КиМ, којима је у свакодневном контакту, су забринути за безбедност својих породица.

Дујовић је, такође, критиковао деловање појединих синдикалних организација восјке и полиције које се у овој ситуацији жале на угроженост егзистенције и покушавају да, како је навео, наметну проблем како влади и тако и народу, а на штету стабилности државе и безбедности нашег народа на Косову и шире.

„Скуп који је Војни синдикат заказао за 11. фебруар долази у најгорем могућем моменту за нашу државу и не могу да се отмем утиску да иза тога, с обзиром да смо у преизборном периоду, стоје озбиљне политицкце структуре које, под плаштом борбе за синдикална права, намећу озбиљан политички проблем држави када нам није потребан“, нагласио је Дујовић.

Извор: Б92