Одбрамбене снаге Венецуеле стоје иза председника Николаса Мадура, изјавио је министар одбране Владимир Падрино, након што је лидер опозиције Хуан Гваидо тврдио да има војну потпору у свом покушају да свргне шефа земље.

Пишуц́и на Твитеру у вези са видео снимком који је Гваидо објавио на сопственом посту, окружен мушкарцима у војној униформи, Падрино је написао: „ФАНБ је чврст у одбрани националног устава и његових легитимних власти. Све војне јединице распоређене у осам интегралних региона одбране пријављују нормалност у својим касарнама и војним базама, под командом својих природних команданата“.

Он је додао да одбрамбене снаге „одбацују овај покрет државног удара који има за циљ да попуни земљу насиљем“ и навео да су „псеудо-политички лидери“ који предњаче у овом субверзивном покрету користили трупе и полицију ратним оружјем на јавном путу у граду створити анксиозност и терор „, називајуц́и их“ кукавицама“.

Завршио је узбуђењем: „Увек лојални, Никада издајници!“

У свом видеу, Гваидо је рекао да је био у авионској бази Царацас Ла Царлота, а Лопез је рекао да су га ослободили војници који су подржавали Гваида.

– Националне оружане снаге су донеле исправну одлуку и рачунају на подршку венезуеланског народа – рекао је Гваидо у видеу.

Министар информисања Јорге Родригуез саопштио је да се влада Венецуеле суочава са малом групом „војних издајника“ која покушава да промовише државни удар.

Оставите Коментар