Данас око 13:00 часова, секретар у британској Амбасади у Подгорици, Иван Вукчевић, је у ресторану „Вук“ реализовао састанак са генералним секретаром политичке странке „Демократе“, Борисом Богдановићем.

Британски фактор на Балкану, у последње време интензивно предузима активности у циљу онемогућавања јединственог опозиционог наступа у Црној Гори. Наиме, Вукчевић, који је иначе испред поменутог ДК представништва био задужен да прати суђење за тзв. „Државни удар“, ангажован је да у име британских специјалних служби и њихове агентуре у Црној Гори, спречи приближавање политичких ставова Демократске са Демократских фронтом. У том погледу, Вукчевић је данас остварио састанак са Богдановићем, како би именованом и Алекси Бечићу, председнику „Демократе“, јасно ставио до знања да им случајно не пада на памет да постижу било коју врсту политичког споразума са Демократским фронтом.

Оваквим активностима британских специјалних служби, послата је директна порука члановима политичке партије „Демократе“ да их виде као будућег коалиционог партнера Демократске партије социјалиста и њеног лидера Мила Ђукановића, на предстојећим парламентарним изборима, који би требало да се одрже ове године.

Очигледно је да западни фактор не жели демократске промене у Црној Гори које су очигледно неопходне поменутој држави, оптерећеној идентитетским питањима проузрокованих лажним историјским ревизионизмом црногорског режима.

Оставите Коментар