Да је Хаг упорно одбијао да адекватно лечи бившег председника, потврђује и Милошевићево писмо од 8. марта 2006. У писму које је упутио тадашњем шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову Милошевић га обавештава о „активним, намерним поступцима уништавања његовог здравља“.

Трибунал, тврди Милошевић, покушава да га отрује. Kао доказ наводи да је анализа крви од 12. јануара 2006, чије је резултате добио 7. марта, показала присуство „изузетно јаког лека који се користи у лечењу лепре и туберкулозе“, који он није користио, будући да у протеклих пет година није узимао никакве антибиотике.

  • Они који ми убацују лек за лепру сигурно не могу да ме лече. И они од којих сам бранио земљу у рату и који имају интерес да ме ућуткају такође. Обраћам вам се у очекивању да ми помогнете у заштити од криминалних активности у институцији која ради под знаком ОУН и да што пре будем у могућности да добијем адекватно лечење у вашој болници – написао је Милошевић само три дана пре него што је преминуо.

Ћерка бившег председника Југославије Слободана Милошевића одобрила да се објаве непознати детаљи о његовим последњим данима у хашкој ћелији број Е 04.

У ноћи између 10. и 11. марта 2006. године све камере у Схевенингену су биле искључене, што је представљало преседан.

Сазнајте када је тачно преминуо бивши председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић и где је његово тело намерно држано више сати како би испарио лек за лепру „рифампицин“, који му је намерно даван како би га убили!

Оставите Коментар