Након вишегодишњег избегавања рочишта и покушаја пролонгирања процеса, лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изгубио је парницу са Мишом Вацићем, пошто га је први човек Српске деснице тужио јер је у једној емисији крајем 2016. године рекао како „је власт довела силеџију у канцеларију за Косово и Метохију“. Према правоснажној пресуди, Јовановића ће изјава која је предмет спора коштати 111 хиљада динара накнаде штете Вацићу и још 50.000 динара судских трошкова!

Вацић је, иронично, изразио захвалност Чедомиру Јовановићу што је „ревидирао“ ставове и одлучио да своје приходе усмери за остварење национално битних циљева.

– Ето, да ми је неко рекао да ће Јовановић уплаћивати две трећине своје зараде за промоцију српског Космета, за борбу за независност Републике Српске и за друге националне интересе, јер ће на то отићи сваки динар који сам добио по одштетном захтеву, не бих веровао – закључио је Вацић и истакао да ова пресуда није само његова победа, већ победа сваког српског националисте и „истовремено доказ да су аргументи против оних који покушавају да блате и лажно оптужују свакога ко брани Србију и српске интересе“.

Правни заступник Мише Вацића, адвокат Мирјана Радовановић истакла је да задовољна овом пресудом, пре свега јер је Јовановић очигледно желео да искористи позицију и моћ да избегне одговорност за изговорену реч и увреду. – Ово је доказ да нема недодирљивих и да нико, без обзира на позицију, не може да се сакрије, побегне или избегне законске санкције, колико год то покушавао – каже Радовановићева и наглашава да ће на име трошкова, посредством извршитеља, одлазити 2/3 посланичке плате Јовановића.

Вацић најављује да ће великосрпски национализам ојачати јер је тужио и Ненада Чанка и Маринику Тепић, где такође очекује да ће суд пресудити као и у случају Јовановића, а паре ће потрошити на борбу за националне циљеве.