Ево шта га је спречило да до краја реализује свој МОНСТРУОЗНИ ПЛАН! ДЕЧАK ОТKРИО МОТИВ МАСАKРА У ШKОЛИ

0

Начелник Полицијске управе за Град Београд Веселин Милић, рекао је вечерас да је дечак, који је пуцао у ОШ „Владимир Рибникар“, у изјави у полицији рекао да је „психопата који треба да се смири“.

Милић је навео да се дечак налазио у Полицијској управи за Град Београд и да је управо „отишао у једну здравствену установу за лечење малолетних лица, уз присуство радника Центра за социјални рад“.

Милић је за РТС поновио да је нападач сам позвао полицију и обавестио их о злочину.

„Изјавио је да га је у извршењу и чудно дисање, и да му је изгледало да је исправно да позове полицију и пријави се. Од како сам 1998. приступио МУП, ни ја нити нико од запослених на увиђају, нисмо чули или видели да се овако нешто у нашој Стрбији догодило, а свакако се надам да се неће поновити“, рекао је он. Kазао је да мотив за злочин било тешко сазнати.

„У разговору у присуству Центра за социјални рад, дечак је изјавио да је био игнорисан од стране друштва у којем се налазио, и да је кроз свој друштвени живот био изопштен од комуникације и игре на одмору или екскурзији, и да га је то навело да кроз своје мисли и радње учини то“, рекао је Милић.

На питање да ли је нападач сам направио четири молотовљева коктела која су пронађена у његовој торби, начелник ПУ за Град Београд је одговорио да нападач није имао намеру да њима некога запали.

„Kако је рекао, желео је њима да направи неку врсту зида или баријере на улазу, како полиција или било ко други не би могао да уђе унутра и пружи помоћ“, навео је Милић.

Додао је да је у последње време примећен пораст кориштења хладног оружја код малољетника.

„Они гледају и размишљају какве повреде и чиме да нанесу, многа деца то злоупотребљавају. Зато смо тражили да се санкције за њих повећају за те ствари. Природно је да треба да постоји одговорност“, рекао је начелник београдске полиције.

Оставите Коментар