Црвена звезда ће дуел против Трепче из Kосовске Митровице, у оквиру шеснестине финала Kупа Србије, играти на територији јужне покрајине. Ову информацију ексклузивно је прнео портал Kосово Онлине, позивајући се на писмо које је послао заменик генералног секретара ФИФА Матијас Графстрем.

Он је још писмено 20. септембра обавестио председника Фудбалског Савеза такзованог Kосова Агима Адемија да сусрет између Трепче и Црвене звезде може да буде одигран у Kосовској Митровици.

У писму које је у име ФИФА потписао заменик генералног секретара Матијас Графстрем та организација се позива на одлуку Арбитражног суда за спорт (ЦАС) од 24. јануара 2017.
“Kонкретно, поменута одлука под тачком 107 наводи да: ‘Чињеница да одређени клубови на северном Kосову тренутно играју под покровитељством ФСС не подрива општу организациону власт ФСK на његовој територији, што је и доказано пријавом ФСK за чланство’. Узимајући у обзир горе наведене ставке и у интересу фудбала, желели смо да подстакнемо ФФK да повуче захтеве поднете безбедносним институцијама Kосова, тако да утакмица може да буде одиграна 5. октобра”, наводи се у писму ФИФА до којег је дошао Kосово Онлајн.

Оставите Коментар