Фудбалер Звезде Марко Гобељић каже да му је донекле жао што Ђердан Шаћири није био у Београду, да осети врелину „Маракане“

Албанац са швајцарским пасошем каже да је био потпуно сагласан са одлуком тренера Јиргена Kлопа да не путује у Србију на утакмицу са Звездом прошлог уторка (2:0)!

Црвено-бели су савладали Ливерпул 2:0 у 4. колу Лиге шампиона и тако на најбољи начин искористили одсуство Шаћирија. Он је пре меча говорио да се не плаши навијача Звезде и да ће доћи у Београд, међутим сад је променио плочу.

Пун погодак
Све је испало супер, победили смо, а сигуран сам да су Шаћирију саиграчи пренели какав је осећај играти на нашем стадиону
Марко Гобељић, фудбалер Звезде

Рођен у Гњилану

Момак рођен у Гњилану отворено је рекао британским новинарима да се уплашио да би нешто могло да му се деси у родној земљи и да је због тога остао кући.

– У Београду је веома врела атмосфера, сви би ме јурили и зато је било боље да останем код куће. Тренер Kлоп је добро знао шта би могло да се догоди, а желео је да се концентрише искључиво на фудбал. Испоставило се да је одлука да не идем у Београд била на месту. Тренирао сам у Ливерпулу и био сам спреман за следећу утакмицу. Било је неопходно да покажемо реакцију на пораз од Звезде и то смо и урадили – поручује крилни нападач Ливерпула.

Фудбалер Звезде Марко Гобељић каже да му је донекле жао што Шаћири није био у Београду, да осети врелину „Маракане“.

– Не знам да ли је Шаћири имао разлога за страх, он најбоље зна. То да би га сачекала врела атмосфера, то је тачно! Мени је с једне стране криво што није дошао да осети како је то играти на пуној „Маракани“ – каже Гобељић за Информер.

Шаћири је навукао гнев српских навијача провокацијама на Мундијалу, када је гол против Србије прославио показујући албанског орла. Гобељић каже да је, кад се то има у виду, можда и боље што је непромишљени репрезентативац Швајцарске остао кући.

– Да је Шаћири дошао можда би, не дај боже, било неких проблема. Свесни смо сви шта је урадио на Светском првенству и да се појавио у Београду, утакмица би можда имала другачији ток. Овако се све одлично завршило по нас. Ми смо победили, а сигуран сам да су њему саиграчи пренели какав је осећај играти на нашем стадиону – подвлачи Гобељић.

Следећи је Хисај

Фудбалери Звезде наредну утакмицу у Лиги шампиона одиграће 28. новембра против Наполија. И Италијани имају у тиму једног Албанца Елсеида Хисаја. Он је играо на „Маракани“ против црвено-белих у 1. колу Лиге шампиона и није имао никаквих проблема.

Овај десни бек је иначе играо за Албанију у прекинутој утакмици против Србије на стадиону Партизана 2014. Тад је шиптарски терориста Исмаил Морина изнад Хумске пустио дрон са заставом фашистичке „велике Албаније“, што је довело до туче међу играчима, а затим и до улетања навијача на терен.

--