Један од многих талентованих дечака своје генерације Душан Макевић остварио је свој дечачки сан и заиграо фудбал у највећем клубу.

Душан Макевић из Владимираца рођен је 2007. године. Откако је проходао једина играчка за коју је знао била је лопта. Са своје четири године почиње да тренира фудбал у ФК ,,Јединство“ у Владимирцима. Убрзо након тога запажен је од стране тренера Мише Станковића када прелази у ,,Чивију“ из Шапца.

Душан је свакодневно вредно тренирао и путовао из Владимираца у Шабац на тренинге. Након две године прелази у ОФК ,,Шабац“ где осваја многобројне турнире, а његов таленат препознаје ФК Црвена звезда и он добија позив да тренира у нашем највећем фудбалском клубу, што је и био његов циљ.

Уследила су многа путовања, велики број освојених турнира, како у Србији, тако и у иностранству, то је генерација преталентованих дечака међу којима је и Душан Макевић из Владимираца. Уз помоћ општине Владимирци и вољи Душана да искористи свој таленат и оствари свој сан није изостао ни са једног тренинга, иако је путовао из Владимираца у Београд.

Одазивао се сваком позиву ФСС у Пазови где је вредно тренирао са селекцијом. Захваљујући свом труду, ангажовању, а пре свега таленту, Душан Макевић сада игра Пионирску лигу у ФК Црвена звезда, вредно тренира сваки дан како би једног дана остварио своје снове, а поред тога да своју општину Владимирци где је и рођен представи у најбољем светлу.

Оставите Коментар