Мануел Нојер је поново урадио нешто што је мало ко очекивао.

Дубровник је постао занимљива дестинација за одмор многим светским звездама, прошлог лета је тамо боравио Кристијано Роналдо, а овога – славни чувар мреже.

Голман Бајерн Минхена и националног тима Немачке је на одмору у Хрватској, а први дан по доласку је искористио да се упозна са свим лепотама Дубровника. Недуго затим – запевао је и хит Марка Перковића „Томпсона“, познатог по величању усташтва.

Према писању „Далматинског портала“, Нојер је изазвао одушевљење локалног становништва јер је желео да изаже у сусрет свакоме ко је питао за фотографисање или аутограм, док је у једној кафани платио пиће свим гостима који су се нашли у истој.

Мануелу Нојеру, коме ово није први долазак у Хрватску где је већ био на позив свог великог пријатеља из дана у Шалкеу, Ивана Ракитића, потом је друштво правио Ника Добуд, с којим је играо ватерполо у капици Бајерна, а онда је отишао корак даље:

У једном локалу на хрватском приморју група људи је певала Томпсонов хит „Лијепа ли си“, а одмах им се прикључио и славни голман који је, на изненађење свих, знао скоро све речи.

Можда и не чуди, јер је у каријери често био у друштву фудбалских људи из Хрватске, одакле му је био и претходни тренер, Нико Ковач.

Сама песма коју је Нојер певао нема, за разлику од неких других Перковићевих, усташких конотација, већ су стихови о „сузама када се сети родног краја и народних обичаја“, те регионима Хрватске, а све се завршава речима „мојој песми буди тема – за све оне којих нема“.

Оставите Коментар