Свештеник бечменски, јереј Немања Бошковић, одржао је беседу на Бадње вече, а својим искреним проповедима натерао је све Србе и вернике да се замисле.

У Бечмену, насељу у општини Сурчин, јереј Немања Бошковић одржао је беседу у присуству многих грађана.

Он је на Бадње вече, током традиционалног паљења бадњака, одржао говор и исповедио се, како каже, „својим парохијанима“, ондосно грађанима који су присуствовали његовој проповеди и пажљиво га слушали.

Он је навео да је незадовољан својом службом, јер је црква празна током целе године.

– Питам се браћо и сестре, да ли толико волите своју породицу, своју децу, када немате сат времена да издвојите Бога ради, а самим тим ваше деце ради. Чујем да се народ жали како им је лоше, а мноштво народа се исповеда како иде код муслиманских хоџа на благослов и то Срби православци који славе славу. А хоџе се хвале како Срби долазе на њихов запис за молитву – рекао је јереј Немања Бошковић.

Овај снимак постао је популаран на друштвеним мрежама, након што га је објавио један Фејсбук корисник.

Говор свештеника бечменског наишао је на општу подршку корисника друштвених мрежа, а целу беседу можете погледати кликом испод текста:

Замолио бих све вас да одлушате ову ОТРЕЖЊУЈУЋУ БЕСЕДУ јереја Немање Бошковића у Бечмену, на Бадње вече.Свима нама треба много више овако "оштре" али пре свега ИСКРЕНЕ ПРОПОВЕДИ! Оцу сасвим сигурно није било лако све ово да каже, требало је и храбрости и воље, али бољи лек нама као прилично духовно оболелом народу – није могао да пружи! А сигуран сам да се свако од нас може пронаћи у његовим речима и било би добро да бар нешто од ових речи примимо к'знању и примимо к'срцу.Свака част, оцу!

Posted by Никола Станковић on Петак, 25. јануар 2019.

--