Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај изјавио је да приступ дела међународне заједнице у односу на дијалог са Београдом повећава потребу Приштине да набави наоружање.

Харадинај је то изјавио на конференцији за новинаре говорећи о условима које треба испунити пре него што се настави процес дијалога, а приштинска Коха констатује да је Харадинај тиме наговестио да се плаши новог рата са Србијом.

Како је рекао, Приштина тражи оквирни споразум са Београдом којим би било решено узајамно признање у постојећим границама.

  • Постоји оклевање Србије и једног дела међународне заједнице, која каже да не може да га назове “узајамно признавање у постојећим границама“. То значи да нас саветују да купујемо мистрале, јер они снабдевају Србију мистралима – рекао је Харадинај.

Он је додао да Србија набавља оружје из Русије, као и да је постигла споразум са Француском о ракетном систему.

  • У међувремену, они нам говоре да споразум не можемо називати “споразумом о узајамном признању у постојећим границама“. Шта онда да радимо, ми смо независна држава и од дијалога не очекујемо ништа сем узајамног признања. Уколико нисте спремни на то, онда је то порука за нас да би и ми требали да купујемо оружје – рекао је Харадинај, преноси Коха.

Оставите Коментар