Нико није крив док се то и судски не докаже, али случај председника општине Палилула, Александра Јовичића – има превише доступних аргумената да одмах поверујемо у исправност полицијске акције по налогу ресорног тужилаштва?!?

Мало је оних у Београду који би могли данас стати у одбрану ухапшеног Јовичића, посебно кад знају колико је пара пронађено у његовој кући?! Али, исто тако скоро сваки грађанин Палилуле ће вам мирне душе реци и то, да је овако нешто требало много раније да се деси, без икаквих реалних оправдања за Јовичића… Да иза сцене деценијама Палилулом влада једна те иста екипа! Да су они ти који из сенке воде све грађевинске послове: било кроз надзор, заштитници или чак и као инвеститори?!
Никоме није јасно зашто је држава чекала да се на левој и десној обали Дунава у деценијама уназад сагради прави наш “ Дивљи стамбени град”…За који у државну касу, дај боже, да је ушао бар десети део онога сто је законом прописано: на име плаћања обавезних законских дажбина?!?

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter


Пуне две деценије градила се и саградила палилулска грађевинска хоботница кроз чије руке је прошло на стотине хиљада евра – а у општинску касу скоро ништа!
Зато је питање и дилема сада, да ли ће млади државни службеник имати храбрости и петље да проговори, открије имена свих оних који деценијама на Палилули мешетаре, живе од комбинација и корупције, а све на штету државе и њене општинске касе! Зашто би се сада “ кола сломила само на Јовичићу”, за кога ће одбрана до последњег даха ( евра) тврдити да је невин и да му је све смишљено намештено…
Ако ико у то и поверује, остаје оно најбитније, што нико на овом свету не може сакрити нити склонити?! Па, ко је дозволио и због чега да се саграде све оне силне стамбене зграде, сазидане на местима где се, до колико јуче ни WC није могао поставити?
Ако сви знају када се и како зидало са обе стране Дунава, ко је онда све то могао, попут чаробњака да антидатира – да је све то грађено до 2015. године???
Тотална будалаштина! Или су мислили да држава никада неће стегнути петљу да хапси “своје лопове”?!?
У таквој ситуацији, онима “ унутра” било би много паметније да открију све те и даље сакривене пипке огромне грађевинске хоботнице која деценијама на исти начин функционише – без обзира ко је на власти у овој општини!?
Па, после нека неко каже да “ паре не врте, где бургија неће”…
Е.Е.

Извор: ЕМБАРГО

Оставите Коментар