Велика српска глумица Милена Дравић преминула је ноћас у Клиничко-болничком центру Бежанијска коса у 79. години.

Милена се тамо налазила на лечењу, последњих дана јој је било лоше, лекари су све покушали али није било спаса. Пре две и по године остала је без супруга Драгана Николића и од тада се борила са болешћу. Овог лета је боравила у Пули и на Палићу где је промовисана монографија о њој. Једна је од највећих глумица које су Србија и Југославија имали.

Милена Дравић рођена је 5. октобра 1940. у Београду. Филмска, позоришна и телевизијска глумица, слови за највећу диву на простору бивше Југославије.

Одиграла је двадесет позоришних улога у представама разних позоришних продукција од којих су многе вишеструко награђиване а неке игране и по више од петнаест година, и по ИМДб-у 159 филмских иИ ТВ рола.

ПРИЧА ОД КОЈЕ НИКО НЕ ОСТАЈЕ РАВНОДУШАН: Милена и Драган Николић кренули да купе аутомобил, а спасили вид дечаку!

Четири и по деценије била је у браку са глумцем Драганом Николићем (1971 – 2016), од 1967. до 1969. са редитељем Војиславом Коканом Ракоњцем (1935-1969) И 1960/61 у краткотрајној брачној заједници са редитељем Младомиром Пуришом Ђорђевићем.

На овим просторима једини је добитник глумачке награде на престижном Канском фестивалу, која јој је припала за улогу у филму „Посебан Третман“ Горана Паскаљевића по сценарију Душка Ковачевића.

Добитник је низа најпрестижнијих награда међу којима су “Златна ружа” на Фестивалу у Венецији, “Златна Харидба” на фестивал у Таормини , “Златни лаћено” у Авелину, више Златних И Сребрних Арена на Пулском фестивал, “Добричин прстен”, “Павле Вуисић”, “Статуета Јоаким Вујић”, “Златни печат” Југословенске кинотеке, “Београдски победник” и друге.

Међу наградама које додељују медији издваја се признање “Вечерњих Новости” – “Глумица века” (уз Миру Ступицу).