Мохамед Салах је доживео повреду на мечу свог Египта против Свазиленда због које ће вероватно пропустити меч са Црвеном звездом на Енфилду 24. октобра у Лиги шампиона.

Он се вратио у Енглеску где ће бити обављени додатни тестови, процењује се да је у питању повреда задње ложе. Први утисци су да повреда није озбиљније природе, али ће по свему судећи Египћанин морати на паузу.

Према информацијама из Енглеске, очекује се да Салах ван терена проведе око две недеље, што значи да ће пропустити дуел са Хадерсфилдом у Премијер лиги, као и дуел са Црвеном звездом у Лиги шампиона. Његов повратак на терен очекује се 27. октобра против Кардифа у оквиру 10. кола Премијер лиге.

То би могло да значи да ће од првог минута против спрског шампиона на „Енфилду“ заиграти Џердан Шаћири, који је овог лета ангажован као замена управо за Египћанина.

Подсетимо да је швајцарски репрезентативац родом из Гњилана направио један ружан гест током дуела репрезентација Србије и Швајцарске на Мундијалу у Русији, показивао је „албанског орла“ након постизања поготка, због чега је и кажњен од стране ФИФА, а накнадно се и јавно извинио.