Удружење ,,Београд 011″ у понедељак ће поднети иницијативу да једна београдска улица добије име по човеку који нас је, како кажу, задужио и који не сме да буде заборављен због свега што је учинио за српски народ.

Они су на свом Фејсбук налогу подсетили да је на данашњи дан пре 6 година преминуо Вељко Раденовић, официр Полиције Србије и командант Посебних Јединица Полиције у Призрену, током рата на Косову и Метохији.

,,Прославио се ослобађањем Ораховца јула 1998. године, када су албански терористи неколико дана држали ораховчане као таоце. Својом храброшћу се истакао у ослобађању талаца од албанских терориста“ – стоји у саопштењу.

Њему у част Гаврило Кујунџић из Ораховца је написао песму ,,Ђенерале, ђенерале“, а у оригиналу је изводе Ивана Жигон и Косовски божури.

View this post on Instagram

УЛИЦА ВЕЉКА РАДЕНОВИЋА ! У понедељак подносимо иницијативу да једна београдска улица добије име по човеку који нас је задужио и који не сме да буде заборављен због свега што је учинио за српски народ На данашњи дан пре 6 година преминуо је Вељко Раденовић официр Полиције Србије и командант Посебних Јединица Полиције у Призрену током рата на Косову и Метохији. Прославио се ослобађањем Ораховца јула1998. године, када су албански терористи неколико дана држали ораховчане као таоце. Својом храброшћу се истакао у ослобађању талаца од албанских терориста. Њему у част Гаврило Кујунџић из Ораховца је написао песму Ђенерале, ђенерале, а у оригиналу је изводе Ивана Жигон и Косовски божури. Рођен 17. маја 1955. у Пећи. Преминуо је 29. септембра 2012. године у Крушевцу. Сахрањен је на новом гробљу у том граду, без икаквих државних почасти. #beograd_011 #beograd #srbija #veljkoradenovic #ulica #kim #kosovo #metohija #београд #србија #вељкораденовић #улица #косово #метохија

A post shared by Београд 011 (@beograd_011) on

Рођен 17. маја 1955. у Пећи. Преминуо је 29. септембра 2012. године у Крушевцу. Сахрањен је на новом гробљу у том граду, без икаквих државних почасти.