Председник Републике Србије-господин Александар Вучић, данас је у згради Председништва одржао седницу Савета за националну безбедност уз присуство комплетног државног врха. На истој је најављена измена казнене политике и драстично повећање казни за све облике насиља и криминала, почевши од силовања па до убистава, диловања наркотика, насилничког понашања, злостављана, трговине оружјем и сл., као и увођење доживотне робије за најтежа кривична дела, која је донета на предлог оца Тијане Јурић, Игора Јурића и великог броја појединаца( као потписника петиције коју је господин Јурић спроводио).

Интернационална Полицијска Организација подржава најављене и драстично повећане и пооштрене казне за сва кривична дела, првенствено на облике насиља учињена над децом, кроз гнусна силовања, злостављања, насилничка понашања у породици и убиства. Верујемо да ми као друштво имамо велику одговорност која се тиче безбедности наше деце, породице и свега онога што прати наш не сметани живот. Држава је ту да као институција и систем, кроз своје ингиренције и утицај у великој мери препозна девијантну страну појединаца, криминалних група и организација, који угрожавају на било који начин нашу свакодневницу. То се једино може постићи драстичним кажњавањем у мери која не оставља простора за било какву ублажену казнену политику.Самим тим јасна је намера државе да се криминал не само сузбије, већ и у великој мери победи, на тај начин обезбеђујући стабилност земљи у којој живимо.

Оваква одлука о драстичном повећању казнених мера, треба бити једно охрабрење и један добар сигнал да нашој држави можемо безусловно веровати, јер сузбијање криминала је предуслов за безбрижнију будућност нашој деци и нашем народу.

Интернационална Полицијска Организација је спремна да својим залагањем и деловањем, да подршку нашој држави у борби против криминала и подизању свести о безбедности на свим нивоима. Борба против укорењених аномалија, биће дуга и тешка, али верујемо да смо као друштво дорасли задатку који нам предстоји.

Маја Раковић, саветник председника Интернационалне Полицијске Организације

--