Иранци су данас обележили годишњицу исламске револуције из 1979. године тако што су парадирали у возилима како би се испоштовале мере дистанцирања због падемије, а приказали су и своје балистичке ракете.

Иранска државна телевизија преносила је уживо снимке аутомобила, моторцикала и бицикала који су се кретали улицама десетина градова и места где обицно десетине хиљада људи маршира током обележавања годишњице, пренео је АП.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Упркос преласку на моторизовану форму параде, осећања током церемоније остала су непромењена.

Учесници су, наиме, махали иранским заставама и транспарентима на којима је писало „Смрт Америци“ и „Смрт Израелу“ – што су били заштитни слогани револуције која је оборила шаха 1979. године.

У онлајн говору председник Ирана Хасан Рохани је покренуо питање дипломатије у решвању ћорсокака у који је запао нуклеарни споразум са великим силама из 2015. године.

  • Оног тренутка када испоштују своје обавезе према споразуму, ми ћемо се придржавати својих обавеза … Једини пут је светски споразум са Ираном – рекао је Рохани.

Иначе, Иран је најгоре погођена земља корона вирусом на Блиском истоку и има готово 59.000 смртних случајева и преко милион и по заражених.

Власти су покренуле вакцинацију у уторак, а примарна група је особље на одељењима интезивне неге.

Оставите Коментар