Скуп је организовало више удружења грађана и политичких организација, међу којима је и српски огранак „Мреже за одбрану човечанства“. Неколико десетина грађана Београда окупило се испред амбасаде Венецуеле да дају подршку председнику Венецуеле Николасу Мадуру у дану када се широм Венецуеле такође одржавају скупови подршке Мадуру. Грађани су носили транспаренте и плакате са ликовома председника Мадура, покојног председника Уга Чавеса и Симона Боливара, јужноамеричког патриоте и ослободиоца Јужне Америке од шпанске колонијалне власти.

Оно што Венецуели раде западне земље на челу са САД и ЕУ је пример бруталног гажења међународног права, сматра Александар Бањанац.

„То је добро познат сценарио који смо виђали и у другим земљама, па нажалост и овде код нас. Нажалост, ситуација је таква да после њихових такозваних хуманитарних интервенција и мешања у унутрашња питања суверених земаља, да стање постаје још теже, и по питању демократских права, и радних пара, и економске ситуације, безбедности… Такав је био случај са Србијом, Либијом, Ираком и св“им другим земљама где смо видели њихове интервенције“, каже Бањанац.

Окупљени грађани су носили заставе Венецуеле и слике актуелног председника Николаса Мадура

Лицемерно је, дидаје он, када се у САД говори о руском мешању у америчке изборе, а сада се Америка меша у унутрашња питања једне суверене земље каква је Венецуела. Према његовим речима, само суверени народ Венецуеле може да решава своја унутрашња питања.

Студенти права Јован и Стефан дошли су, како кажу да подрже народ Венецуеле, који је суочен са агресивном политиком САД.

„Ситуација у Венецуели није ништа ново на међународном плану. То се, из године у годину дешава. Имали смо такву ситуацију и у Сирији, и овде код нас, имали смо и у Украјини. Тако је стално од постоијања Америке и НАТО пакта“, каже Јован.

Грађане је поздравила амбасадорка Венецуеле у Србији Дија Надер де ел Андари. Она је заједно са њима клицала пароле на шпанском у част Николаса Мадура у покојног председника Уга Чавеса, а у говору, који је одржала на руском, нагласила је да је венецуелански председник Николас Мадуро неколико пута рекао да је за мирно решење кризе.

„Председник Мадуро је одувек био за дијалог. Мексико, Уругвај и Боливија су формирали групу како би се у Венецуели решили проблеми, проблеми које су створили империјалисти. Ми желимо мир, а не оно што се догодило у Југославији, Либији или Ираку. Америка је у последњих 250 година имала много интервенција широм света, не само у Латинској Америци. Наш председник рекао је да, ако САД инетрвенишу у Венецуели, Венецуела ће бити други Вијетнам. Наш народ је спреман да подржи револуцију и нашег легалног председника“, рекла је амбасадорка Ел Андари.