Након срамне изјаве Александра Оџића, председника Војвођанске партије да је Војводина окупирана 1918. године огласио се и високи функционер Српске деснице Михаило Јањић који је у свом одговору објаснио зашто је Оџићева теза неодржива.

„Колико је ова изјава бесмислена најбоље показује чињеница да су све оне славне личности из историје северне Србије, којима се Оџић дичи као носиоцима „војвођанске“ традиције, биле спремне да и свој живот положе зарад сна и борбе за уједињење. Не постоји ниједна значајна историјска личност са подручја Војводине која се, у складу са готово стопроцентном вољом народа, није борила да Срби живе у једној држави. То довољно говори колико су Оџићеве тврдње апсурдне и колико каља име оних на које се позива“ – рекао је Јањић и додао да је читава Европа била одушевљена демократским карактером Скупштине која је 1918. изгласала уједињење, а да је иста та Европа била згрожена аутократским и диктаторским авнојевским закључцима, којима се данас могу поносити само неразумни и злонамерни људи попут Оџића.“

„Срећа је да данас, као и 1918. готово сто посто грађана АП Војводине зна да је природно, нормално и пожељно да је покрајина саставни део Србије, а да се Оџићи данас као и онда сматрају дворским лудама и екстремима“ – закључио је функционер Српске деснице.