25.03.2019г. у граду Бијељина РС, уз подршку (Народне библиотеке Филип Вишњић и Завичајног удружење Тузлака у Бијељини) одржана је конференција, предавање и представљање књиге Израелског експерта, професора Гидеона Грајфа, Јасеновац –  Аушвиц Балкана.

Грајф је главни истраживач Института за Холокауст „Шем Олам“, а књига је објављена прошле године након трогодишњег истраживања.

Мултидисциплинарна студија „Јасеновац – Аушвиц Балкана“ од 712 страна историјске грађе награђена је прошле године на Међународниом сајму књиге као научни подухват године.

Част отварања ове важне конференције, припала је Председнику Покрета Родољуби Отаџбине и Дијаспоре „РОД“, Драгану Станојевићу.

Покрет „РОД“ је преузео на себе ову важну мисију, да промовише књигу Јасеновац -Аушвиц Балкана, која би требала да дође до сваког Србина, где год се он налазио, јер тиме негујемо сећање на страдање Јасеновачких мученика.

Ниже можете погледати видео материјал целе конференције, коју је објавила Епархија Зворничко-Тузланска, којој се уједно и захваљујемо.

Leave a Reply