Пројекат интеграције Белорусије и Русије предат је белоруском председнику Александру Лукашенку на одобрење, а у случају да он то учини моћи ће да се приступи потписивању.

Како је раније најављено, овај пројекат није политичког карактера, већ је сачињен са јединим циљем да се на територији Белорусије и Русије створи јединствени систем по принципу „две земље — једно тржиште“.

То значи да ће до 2020. године бити формирано заједничко законодавство за обе земље, а да ће се до 2021. године усвојити јединствени правилник када је реч о пословању у нафтној, производној, пољопривредној и транспортној индустрији.

Циљ интеграције јесте да све компаније на том јединственом тржишту почну да функционишу у једнаким условима, а пре свега се ту мисли на цену енергената што је главни трошак у било којој индустрији.

Иначе, белоруска страна је најавила и да ће одмах након потписивања споразума објавити документ у целости како јавност не би имала било какве недоумице да Русија на било који начин полаже право на њен суверенитет.

Оставите Коментар