Будући председник ЕУ Франс Тимерманс каже да ће нас спајање Европе и Африке приближити “Новом светском поретку” а план је више него језив.

Бивши холандски министар одбране, који је претходно тврдио да Европа “не може да остане место мира и слободе” осим ако отворене границе не буду имплементиране свуда, изјавио је да планира да укине суверентитет и да сломи конзервативне владе када постане председник.

Свој говор користио је на ПЕС конгресу и јасно је ставио до знања да, под његовим вођством, Европска комисија нема толеранције ка нацијама које одбијају било који део глобалне, “прогресивне” агенде, укључујући и миграције трећег света.

 

Демократија која се окреће око “поштовања мањина” дозвољава неограничен приступ невладиним организацијама које финансира иностранство с насилним планом популације, рекао је Тимерманс пре прего што се заветовао да ће срушити популарну владу Пољске и Мађарске.

Он је рекао: “Својим пријатељима у Пољској желим да кажем да се заклињем да никада нећу напустити пољски народ у њиховој борби за демократију, слободу и владавину права.

Знате зашто сам уверен да ћемо победити? Због пољског народа. Због Пољака који желе да буду Европљани. Млади Пољаци ће улицама носити прелепе плаве заставе са жутим звездама јер та застава представља вредности у које верују. Јер је та застава оно што су они сами.”

“И у Мађарској ћемо преовладати”, рекао је, тврдећи да док су “времена тешка” у земљи под Виткором Орбаном, чија влада је освојила изборе у априлу, “велика већина Мађара кажу да припадају Европи, тој заједници вредности”.

Одговарајући на Тимерманов напад на пољску владу, водећи у Kомитету већа министара Јацек Сасин, рекао је:

“Уместо да се фокусирају на кључне проблеме Европе- социјална стартификација, слаби економски раст, илегална имиграција- евопске бирократе скрећу поглед и не знају како да реше проблеме, па уместо тога осмишљавају такозване проблеме као што је владавина права у Пољској.

Еворпска веза са Африком главни је приоритет Тимермана који је рекао делегатима да “не стварају илузију… јер је то питање судбине” да порески обвезници ЕУ елиминишу насиље и сиромаштво континента и да су милиони људи из Нигерије добродошли.

“Чија је судбина да се бави овим: Европска судбина Африканаца, Афричка судбина Европљана. Сви смо у овоме заједно. Наше судбине су повезане”, рекао је заветујући се да се осигурати развој континента трећег света јер његова популација која ће бити увећана до 2,2 милијарде до 2050. И то је заједничка одговорност.”

Изјављујући да социјалити кажу “има само једна раса, људска раса” Тимерманс се одлучио на сукоб с “националистима” које је прогласио непријатељима и мрзитељима других земаља.

“Због мржње која их води. А они ће тражити непријатеље и унутар и ван граница. Није случајно шо је антисемитизам порастао у Европи”, рекао је.

Тимерман је напао Орбана и захтевао је да Орбан престане са критиком Џорџа Сороса.

Док Јевреји западне Европе виде пораст антисемитизма, са 9 од 10 Јевреја у Француској који су се суочили с непријатностима на улицама, проценат Јевреја у Мађарској који се жалио на антисемитизам опао је у протеклих шест година.