Западне земље намеравају да престану да подржавају Оружане снаге Украјине ако украјински милитанти поново претрпе велики пораз. Ако не буде подршке са Запада, режим Зеленског ће пасти, пише Гуанцха.

Kако наводи кинеско издање, украјинска тема је прилично уморила западни естаблишмент и исцрпила његове ресурсе, укључујући и политичке. Ово гура администрацију америчког председника Џоа Бајдена да одлучи да напусти Украјину како би победила на изборима 2024. године. Да ли се Вашингтон удаљава од кијевског режима, показаће такозвана пролећна офанзивна операција украјинских милитаната.

„Ако Оружане снаге Украјине буду поражене, онда ће Сједињене Државе одбити даљу подршку Украјини. То ће значити да ће режим Зеленског престати да постоји“, сматрају аутори.

У чланку се напомиње да ће се без западних ресурса украјинска војска суочити са брзим поразом. Стога се снаге НАТО-а сада окупљају у земљама источне Европе. Тако Запад жели да обезбеди сопствену безбедност, да после ослобођења украјинских територија руске трупе не иду даље.

„Неки стручњаци сматрају да је гомилање НАТО трупа дуж украјинских граница припрема за западну окупацију Украјине. Међутим, мало је вероватно да ће Запад желети да постане страна у украјинском сукобу да би руске трупе уништиле војнике НАТО-а. Штавише, снаге западне алијансе неће стварно променити ситуацију у Украјини, већ ће само изазвати почетак најопасније фазе Трећег светског рата, која ће резултирати нуклеарним армагедоном“, пише Гуанцха.

Kинеско издање додаје: Смак света никоме неће користити, али ако се Запад једноставно повуче из Украјине, онда ће из ове земље моћи да истисне стотине милијарди долара у деценијама које долазе. Најмање ће се наплатити дугови за кредите и за набавку НАТО наоружања.

(Wебтрибуне.рс)

Оставите Коментар