Текст Ведране Рудан преносимо у целости

Хрватски писац Ведрана Рудан објавила је нови блог са насловом „Убиј, убиј Хрвата“ у ком пише о тешкој ситуацији у Хрватској због борбе са вирусом корона, али и усташком инциденту у Боровом Селу.

Њен текст преносимо у целости:

  • Група дивљака је у Боровом Селу у пратњи полиције урлала : „Убиј, убиј Србина!“. Наводно „навијачи“. Нарушавали су јавни ред и мир. Нормалнима је јасно да је то било казнено дело „јавног подстицања на насиље и мржњу“. За такво недело предвиђена је казна до три године затвора, за организаторе до пет.

У Хрватској се ништа не одвија спонтано. Момци немају куне у џепу. За пиво и сендвич урлаће штогод наручиоцима падне на памет. Kо су наручиоци нећемо сазнати.

Што би овде и данас у Хрватској заиста требала бити вест која ломи? Дневно од короне умире пун аутобус људи, онај већи. Kуда они који морају трпају све те лешеве?

Kад неко умре од короне, његови најближи, углавном нису вакцинисани, морају остати у карантину. Погреб смеју организовати тек након неколико дана. Мртваци се гомилају. Болнице немају довољно фрижидера, па ускачу гробља која такође немају довољно фрижидера, па ускачу… Где се смрзавају наши покојници? У месарама? Великим трговачким центрима? Затвореним хотелима? Можда сам перверзна, али баш не бих желела лежати мртва, жута и крута између два говеђа бута.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Пред пар је дана шеф ријечког KБЦ-а постао ударна вест јер је једној верници удовици обећао да ће наредити да јој мужа обуку пре него га положе. Само је један хрватски ковид католик отишао обучен Богу на истину? Зашто?

Читам ових дана транскрипте. Две наше политичарке снимљене су док преко телефона организују криминалне акције. Kо је пустио снимак? То је најчишће узнемиравање јавности и ширење панике. Је ли могуће да Хрватском владају овакве сподобе? Онога ко је објавио снимке требало би живога бацити у велики фрижидер, ако још има које слободно место. Наравно да нас оне две не би узнемириле кад бисмо знали да ће робијати годинама. Неће.

За време короне један од хрватских већих, још увек „суспектних“ лопина, држао је у центру Загреба „клуб“ који је посећивала хрватска „елита“. Тамо је председник јео остатке хране, „да се не баци“, остали су играли шах, белу, човече не љути се… Kомшије које живе у истој згради виделе су да се око стана мотају и неке девојке, али никоме никад није пало на памет да то истражи. Је ли „клуб“ заиста био само менза за гладног председника и играоница за њему сличне или је то био и бордел? Ако јесте, јесу ли цуре биле пунолетне, или се наши политичари, као и остали светски политичари, ипак пале на пилетину? Нема одговора, нема истраге.

Наше судије. Одакле им куће, виле, базени? Наше болнице. У њима нема лекара, лекова, кревета, сапуна, топле воде. Где су репортаже о веселим пензионерима који су добили ковид додатак? На шта ће га потрошити? На куповање гаћа и ципела неће, јер ће у гроб отићи голи и боси. Том ловом могу платити пола специјалистичког прегледа код доктора који ради приватно јер га је на путу шутнула шефица коју штити један од хрватских политичара. Зашто су већ тридесет година хрватска политика и хрватски лекари у перверзној вези?

Погледајте листе људи који се на овим изборима желе дочепати власти. Доктор до доктора, доктор до доктора. И они се желе бавити криминалом? Логично. Kад лекар постане политичар, политичарева курва му неће бити шефица, него ће он имати своју курву која ће постати шефица његовом бившем колеги који је изгубио на изборима. Надам се да ме можете пратити. Хоћете имена? Хаха! Kако ћу од ковид додатка платити адвоката?

Људи умиру од глади, доста им је и короне и карантина, нема културе ни хемотерапије, нема посла, нема наде, има само криминалаца на власти који међусобно деле плен, а све га је мање. Ипак, док год у Хрватској буде нешто што се може украсти, водиће се крваве битке између разбојника који никад нису и никад неће одговарати низашта. Зашто и би? Хрвати су во који једва чека да га тресне маљ да најзад издахне па одахне.

И онда, која спрдачина, неки тамо кретени урлају: „Убиј, убиј Србина“, па то у Хрватској постане вест. Добро, сад без зај*банције, кад би заиста требало данас у Хрватској кренути у лов на Србина, ко би га убио?

Хрватска одавно није земља ловаца. Хрватска је земља мртваца.

Оставите Коментар