МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да само када Срби саопште истину и кажу да је Рачак велика лаж, онда то постане проблем око кога се оглашавају администрације великих и моћних земаља и нагласио да Србија никада не сме да прихвати да је туђа лаж њена истина, да мора да се држи себе и своје истине и сачува национално јединство где год Срби да живе.

– Вилијам Вокер је званични шиптарски лобиста, учествује у политичком животу, подржава Самоопредељење, тражи уједињење Албаније и све то може, али ако Србин каже да је Рачак лаж, као што јесте, онда је то проблем, онда се око тога изјашњавају администрације великих и моћних земаља – рекао је министар Вулин у Јутарњем програму Хепи телевизије.

Министар Вулин је упитао зашто те исте администрације ћуте на то што Заједница српских општина још увек није формирана и што се не спроводи Бриселски споразум.

– Највећи фактор дестабилизације у нашем региону је неспровођење Бриселског споразума. Ја стално постављам питање да ли Европска унија не спроводи Бриселски споразум из своје слабости или зато што плански хоће да дође до дестабилизације на овом простору – рекао је српски министар полиције, упитан да прокоментарише изјаву министарке спољних послова привремених приштинских институција која је оптужила Србију да је фактор дестабилизације региона, а њега лично за ескалацију због изјаве да је Рачак лаж.

Бриселски споразум је, како је подсетио, потписан са Европском унијом и њеним гаранцијама и поставља се питање где је реч ЕУ, зашто нема Заједнице српских општина.

– Замислите да је Србија одбила да спроведе неку тачку коју је потписала, имали бисмо санкције сви овде редом. Гледали би да нам укину струју. Што би рекла Мадлен Олбрајт – вратићемо их у камено доба – оценио је министар Вулин.

Подсетио је да је о случају Рачак немачки јавни сервис АРД направио и филм који се зове „Све је почело једном лажи“, као и да је Лос Анђелес Тајмс својевремено писао да не верују у верзију Вокера, не само што је био у Ал Салвадору, Источној Славонији, где год је требало радити прљаве ствари долазио је Вокер, већ зато што чињенице говоре другачије. Министар је указао и на финског патолога Ранте, која је рекла да је под притиском Вокера морала да потпише извештај о Рачку који није био тачан.

Оставите Коментар