Охрабрен невољом која је задесила готово цео Свет, апсолутни господар и диктатор Црне Горе је подмукло наставио са реализацијом свог злочиначког плана, верујући да је добро сакривен од очију јавности, те да ће његово замешатељство изаћи на видело тек када буде прекасно да се спрече последице које ће трагично погодити црногорски народ, али и цео регион, пише портал Глас јавности.

Наиме, уверен у то да се уз помоћ пандемије изборио са правоверним народом спремним да брани своје светиње, Ђукановић је наставио процес чија је само прва фаза била доношење закона којим ће се имовина Српске православне цркве подарити њему на располагање.

Захваљујући добро информисаним изворима из врха Демократске партије социјалиста, блиских Ђукановићу, али немоћних да га спрече у реализацији његовог сулудог наума, дошли смо до информација да црногорски диктатор током актуелног периода у својим скровиштима одржава конспиративне састанке који имају за циљ установљавање потребних потеза и процедура да се земљиште манастира Градиште у Буљарицама, подигнутог у XI веку, прода катарској компанији ,,CDC international”, која би ту изградила луксузне стамбено-пословне и хотелске комплексе, с обзиром на то да се ради о веома ексклузивној локацији у непосредној близини Петровца, уз магистрални пут ка Бару. Рачунајући да је питање свог права на располагање манастиром и манастирском имовином већ решио усвајањем накарадног Закона о слободи вероисповести, предмет ових састанака је превасходно расправа о модалитетима којима би се катарски инвеститор заштитио од евентуалних нелагодности услед околности да је манастир Градиште уз пратеће поседе проглашен за непокретно културно добро. Манастир Градиште је само прва у низу српских православних светиња које чека слична судбина, односно продаја катарским инвеститорима, док ће јеретик Дедеић за своју секту на коришћење добити само оне српске светиње које се налазе на неатрактивним, забаченим, удаљеним и тешко приступачним локацијама.

Реч је о грандиозном пројекту од кога ће Ђукановић и његови катарски партнери имати обострану, али не заједничку корист. Ђукановић се, са своје стране, води ограниченим и ситносопственичким интересима, те у овом пројекту види могућност да додатно увећа своје и иначе неизмерно богатство, али рачуна и на то да ће на наведени начин ослабити утицај Српске православне цркве у Црној Гори, а самим тим и митрополита црногорско-приморског Амфилохија, који ужива огромно поштовање и љубав великог дела Црногораца, те га Ђукановић доживљава као највећу претњу.

Иако се ни Ђукановићеви циљеви не могу оценити као наивни и безазлени, интереси које катарска страна види у овом послу су заиста застрашујући и могу се трајно одразити на судбину нашег региона и народа који га насељавају. Поред околности што ће куповина земљишта и изградња објеката на земљишту Српске православне цркве у Црној Гори бити злоупотребљена као параван за “прање” стотина милиона долара стечених вршењем најгнуснијих криминалних активности као што су трговина наркотицима, оружјем и људима, катарска страна ће наведено искористити и за реализацију свог много значајнијег циља. Наиме, Катар је већ одређено време у сарадњи са турским фактором ангажован на стварању услова за појачавање присуства екстремних исламиста, вехабиста и следбеника терористичке организације Муслиманска браћа на подручју нашег региона. У досадашњем периоду су ове активности претежно биле усмерене на подручје Босне и Херцеговине, а само мањим делом на друге поједине државе региона, међутим катарска страна је у овом периоду оценила да постоји простор да се наведена активност прошири и на подручје Црне Горе, захваљујући подобном сараднику, вечито гладном и алавом диктатору Ђукановићу.

Храбри Црногорци, судбина региона је поново у вашим рукама!

Leave a Reply