Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је осуђен на 13 и по година затвора због наводних ратних злочина током рата у Хрватској, одлучио је да се отвореним писмом обрати јавности у Србији.

Васиљковић у писму наглашава да су Хрвати први у историји који су протерали један народ, а затим га оптужили за геноцид и агресију. Такав ‘усташки рецепт’, додаје Васиљковић, данас се примењује на Косову.

Осим политичких тема, Капетан Драган дотакао се мало и спортских, тачније Новака Ђоковића.

У овом писму за београдске медије, Капетан Драган поручује да је велика срамота то што Ђоковић у јавности често хвали Хрвате и Хрватску. “Кеп“ тврди да је „националистичка Хрватска коју Ђоковић брани утемељена на усташији“ и да би Ђоковић као „национални спортски херој мора увек да буде уз свој, српски народ“.

Васиљковићево отворено писмо преносимо у целости, са свим граматичким неправилностима и грешкама.

„Драги Ноле, немам ја потребну елоквенцију како бих могао речима да ти дочарам разочарење стотинак поробљених Срба у овом хрватском нацистичком логору, након твог хвалоспева Хрватима. Ти поробљени Срби нису никакви „криминалци“ већ прави хероји који су својим животима бранили твоје Косово и твој српски народ на просторима твоје домовине рођења (Југославије). Поред тога што су ти људи, који су нешто старији од тебе хероји, то су исто тако породични људи, српски мужеви, очеви и синови. Верујем да су теби родитељи поред часова тениса обезбедили и адекватно елементарно образовање, али за сваки случај ево ти пар чињеница које би могао да унесеш у „калкулатор“ када дајеш оцену за данашњу нацистичку Хрватску. Наравно, не смемо да истом „четком“ обојимо све Хрвате. Постоје методи да се преброје и издвоје часни и храбри. Ево, предлажем недавни видео где су у хрватском Сплиту, на риви, нападнути твоји колеге спортисти који су позвани у госте, а затим мучки нападнути. Слажеш ли се, Ноле, да само најгори људски олош без части, напада своје госте?“

Оставите Коментар