Високи функционер Српске напредне странке и посланик у Скупштини Србије Владимир Ђукановић казао је да, устоличење Митрополита црногорско-приморског Јоаникија које би требало да се догоди 5. септембра на Цетињу без икаквог разлога изазива револт код малобројних присталица НВО ЦПЦ који осим екстремизма и мржње коју у себи носе апсолутно немају ништа што је рационално.

“Наравно, дотичне присталице ове НВО су ништа друго него гласачи Демократске партије Црне Горе Мила Ђукановића која је годинама уназад опстајала на власти тако што је делила народ и изазивала нетрпељивост према изворној Црној Гори која је одувек била бастион Српства”, сматра он.

Ђукановић истиче да ће се устоличење свакако догодити, но оно што би морали верници да ураде је да апсолутно игноришу било какав покушај провокације припадника НВО.

“Међу њима ће свакако бити велики број дојучерашњих агената Милове тајне службе, неки од њих су још увек активни у црногорској АНБ, но упркос свим њиховим настојањима да покваре ову величанствену светковину и да још једном искажу своју застрашујућу мржњу према дојучерашњој браћи и свему што је српско, они више никада неће моћи да умање снагу српског фактора и да спрече враћање Црне Горе њеним изворним вредностима”, прецизирао је он.

“Лично планирам да будем на устоличењу Митрополита Јоаникија”, казао је Ђукановић, преноси Borba.me.

Оставите Коментар