Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да испред Председништва Србије у Пионирском парку протестује 0,1 одсто представника бораца, ветерана и инвалида рата који захтевају националну пензију и проглашење дана бораца.

Ђорђевић је у Скупштини Србије током расправе о новчаној помоћи пензионерима рекао, да је министарство у контакту са 99 одсто удружења и да је са њима радило на кровном закону о борцима и ветранима и да су у тој радној групи били и они који штрајкују, а да је тим законом предвиђено 35 нових права и да ни на један њихов захтев није речено не.

„Они сада траже да се закон који су борци предложили да стави ван снаге и да се ради неки нови. Шта хоће тиме? Да ли они раде у интересу бораца или против бораца? Траже да овим законом буде регулисан дан бораца. Прво тема закона о борцима није уопште дан бораца, нека они одлуче који ће то дан да буде и нека предложе, а постоји Закон о државним празницима којим се то регулише, а не овим“, рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да су борци до 2012. године били маргинализовани и заборављени, а да сада држава о њима брине.

Министар је о борцима и ветеранима говорио пошто је самостални посланик Миладин Шеварлић указао да већ три недеље у Пионирском парку протестују ветрани и инвалиди рата, те питао шта могу да очекују када је у питању побољшање њиховог положаја.

Оставите Коментар