Најмање десет руских ваздушних удара извршено је у централном делу Сирије где ИСИС води побуну против снага сиријске владе и њихових савезника.

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, ваздушни напади су били усмерени на скровишта ћелија ИСИС-а у близини града Ресафе у јужном делу Раке.

Руски ваздушни напади су вероватно били одговор на недавни напад у којем су терористи ИСИС-а уништили возило ирачког Катаиб Хезболаха у близини града Мадана у источном делу Раке противтенковском вођеном ракетом (АТГМ). У нападу су погинула четири борца, а два су рањена, према изворима сиријске опозиције.

Нејасно је како су терористи ИСИС-а у централној Сирији, који би требало да буду опкољени, успели да дођу до функционалног АТГМ-а.

Извор АТГМ-а могу бити борци које подржавају САД са седиштем у југоисточној области Ал-Танф. Према неколико извештаја сиријских државних медија, борци Ал-Танфа су снабдевали ћелије ИСИС-а у централном региону, укључујући и оружје, у замену за новац.

Упркос суочавању са неколико изазова као што је и америчко војно присуство у Ал-Танфу, провладине снаге настављају да оперишу против ћелија ИСИС-а у централном региону уз директну подршку руских ваздушно-космичких снага.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар