Основно државно тужилаштво у Kолашину изјаснило се да у радњама полицајца нема елемената кривичне одговорности

Kолашинка Андреа Секулић демантовала је наводе Управе полиције да је лакше повријеђена у суботу вече у ноћном клубу Селект, након што ју је припадник Ођељења безбједности Тиват И.Б. гурнуо два пута.

Ђевојка тврди да је полицајац те вечери заправо два пута тукао, најприје у тоалету, а потом и испред, због чега има хематоме по цијелом тијелу и повреду врата.

Из Управе полиције у неђељу саопштили су да је против њиховог службеника поднесена прекршајна пријава и да ће дисциплински одговарати.

Основно државно тужилаштво у Kолашину изјаснило се да у радњама полицајца нема елемената кривичне одговорности.

Полицајац који је поријеклом Kолашинац те вечери није био на дужности.

Секулићева прича да се све десило након што је ушла у женски тоалет у ноћном клубу Селект. Одмах је, каже, за њом ушао и И.Б., којег до тада није познавала, нити имала контакт с њим.

Тврди да га је неколико пута замолила да изађе, што је И.Б. игнорисао.

Према њеним ријечима, након што му је повишеним гласом поново казала да изађе и замолила двојицу који су стајали испред тоалета да га изведу, полицајац је почео да виче.

“Викао је – Шта хоћеш, кур.о? Д..љо, шта ћеш. Потом сам га одгурнула, а он се залетио на мене, бацио ме преко лавабоа и WЦ шоље. Ја сам покушала да се заштитим вратима која су била између нас, а он је грунуо и врата и мене, пала сам и ударила главом. Остала сам да лежим на поду, а он ме ногама ударао. Ударао ме је и песницама. Тада је неколицина момака прискочила у помоћ, али док су успјели да га савладају он ме је изударао по цијелом тијелу. Лежала сам на поду и нијесам могла да се браним”, испричала је ђевојка “Вијестима”.

Kаже да је И.Б. ногама поломио и цијеви у тоалету, да јој је водокотлић пао на главу, као и да ју је на крају ударио и четком за чишћење WЦ шоље.

Након што су га неки момци одвојили од ње, сјела је, каже, на ограду испред тоалета.

Тврди да је била у врло лошем стању и да јој је друштво правила једна ђевојка.

“Послије неког времена испред мене се појављује опет И.Б. Позива ђевојку која је била са мном да прича испред локала с њим. Она га је одбила, а он се мени поново обраћа, ја га молим да се склони, он ми узвраћа псовкама, назива ме дрољом и крурвом и поново почиње да ме туче. Ударао ме је ногама и рукама, због чега сам поново пала. Убрзо су дошли његови другови, одвојили га од мене и, како би ме заштитили, увели ме у мушки тоалет. Све вријеме су држали врата, на која је И.Б. насртао, покушавајући да стигне до мене”. Иако каже да није виђела да И.Б. има пиштољ, Секулићева тврди да је чула како виче: “Пустите ме да избушим, ку.ву. Сад ћу ћитав шаржер да испразним на њу”.

Она каже да је обезбјеђење ноћног клуба није реаговало.

“Нијесам виђела пиштољ, али све се може виђети на снимцима видео надзора. Његови другови су ми објаснили да је пијан, да су цијели дан пили. Тек када сам изашла испред клуба, дошло је обезбјеђење. Нико ме није питао како сам, било је људи који су гледали у каквом сам стању и нико није изашао испред локала, само су стајали и гледали кроз застакљени дио. Обезбјеђење локала било је забринуто због поломљеног водокотлића и поплаве у тоалету, а мени нико није пришао”, тврди ђевојка.

Након што је са оцем пријавила полицији шта се десило, Андреа каже да јој је помоћ указана у колашинској Хитној помоћи, а потом у Ургентном центру у Подгорици, гђе су љекари, у присуству полиције, констатовали повреде и имобилисали јој врат.

Полицајци зову другарице?

И чланови њене породице тврде да им је најболније саопштење полиције, у коме су констатовали да је ђевојка повријеђена од пада, након што је полицајац гурнуо. Најављују да ће пред судом потражити правду и “заслужену казну за полицајца”.

“Васпитана сам тако да је полиција та која нас штити. Нијесам могла ни слутити да ми се у мојем граду ово може догодити. Шокирана сам, нијесам спавала, не знам када ћу се опет усудити да изађем на улицу сама. Неколицина колашинских полицајаца звали су моје другарице и покушавали да утичу, уз образложење да ће њихов колега И.Б. изгубити посао, ако ја испричам све како се догодило”, каже ђевојка.

Њена породица тврди да имају сазнања да је И.Б. у суботу, прије инцидента у Селекту, вадио пиштољ у једном локалу на Црквинама.

Тврде да је и тај инцидент пријављен полицији.

Оставите Коментар