Аутобус у ком се налазила председница Хрватске закачио је возило које се налазило на путу и продужио.

Оштећени возач Силвија Солдо казала је да се несрећа догодила се „незгодном и доста уском путу“.

  • На путу није било никаквог улегнућа да бих могла мало више десно да станем. Син и ја смо били у ауту и приметили смо да поворка иде према нама. Испред нас је био још један ауто који је имао срећу да је могао да скрене мало десно у улегнуће где је породична кућа – испричала је.
  • Стала сам иза тог аутомобила, помакла сам се највише удесно колико сам могла да не слетим у грабу. Поворка је пролазила мимо нас, чини ми се да су била два аутомобила испред аутобуса. Они су прошли, а аутобус нас је окрзнуо. Слупан ми је цео леви део аутомобила, ретровизор је откинут, а највише су страдала стражња врата где ми је дете седело. Он је мало ударио коленом. Мало га боли па мора на преглед код хирурга – казала је.
  • Највише ме зачудило да нико од те силне поворке није стао јер је то баш био ударац. Нико се није окренуо да види што се догодило. То ми је невероватно – казала је Солдо и додала како је ни касније нико није контактирао из канцеларије хрватске председнице.

После несреће назвала је полицију која је потом направила увиђај. На питање колико дуго је након несреће била на том месту, одговорила је око два сата.

  • То је трајало око два сата док се направио увиђај. Други део полицајаца је ишао у Лобор где је био аутобус – рекла је Солдо и додала како она није могла да буде крива за незгоду јер је њен аутомобил био „скроз десно“ на путу.
  • Питам се: да је неко страдао, како би нам се могло помоћи – казала је те додала како је срећа да нико није теже повређен.
  • Горак укус ми је због игнорисања. Сматрам да је то било јако ружно – казала је и додала да је послала допис Уреду председнице.
  • Упутила сам допис у којем сам се запитала какву поруку шаљемо тиме деци? Да буду нехајни и немирни. Да сам згазила пса, стала би и помогла – закључила је.

У полицији су потврдили да се незгода догодила. Објаснили су да се штићена колона никад не зауставља ако је реч о мањој саобраћајној несрећи, већ стане на првој могућој локацији како би се направио увиђај.

Тако је, кажу у полицији, било и синоћ.

Из Штаба хрватске председнице поручују да ће њен изасланик посетити сутра оштећеног возача Силвију Солдо.​

Портпарол кампање Kолинде Грабар-Kитаровић, Золтан Kабок, казао је да изборни Штаб изражава жаљење због несреће.

  • Изборни штаб Kолинде Грабар-Kитаровић најискреније изражава жаљење због мање несреће која се догодила. Хвала Богу, реч је само о мањој саобраћајној несрећи с мањом материјалном штетом. Ја сам, такође, био у том аутобусу заједно с кандидаткињом. Ништа се није чуло ни осетило – рекао је Kабок.
  • Што се тиче процедуре, људи из осигурања су казали да је све учињено према правилима и како се, заправо, у таквим случајевима, возило у којем се налази штићена особа, не зауставља – казао је Kабок.

Leave a Reply