Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић изјавила је да би желела да оде на концерт контроверзног хрватског певача Марка Перковића Томпсона и оценила да је он “велики родољуб”.

“Мислим да бих свакако свратила на концерт, то никада нисам крила и већ сам била на његовим концертима”, рекла је Грабар-Kитаровић у емисији “С председницом изван протокола”, преноси регионална телевизија Н1.

Пред Томпсонов концерт у Сплиту 4. августа, дан уочи прославе годишњице хрватске војно-полицијске операције “Олуја” из 1995. године, Грабар-Kитаровић је поздравила што је Перковић затражио од публике да носи искључиво “обележја победничке хрватске војске с обзиром да је Домовински рат у темељима модерне Хрватске”.

Она је казала и да јој је Томпсон рекао да никада није певао песму “Јасеновац и Градишка Стара” која слави убијање Срба.

“Он никако не жели да наноси штету народу нити Хрватској, он је велики родољуб, и тако гледам на већину његових песама. Наравно, на почетку рата је требало анимирати људе да крену у борбу против заједништва четничке кокарде и црвене звезде коју је носила тадашња ЈНА”, навела је председница Хрватске.

Додала је да су песме које Перковић данас пева “критика хрватског друштва”.

Оставите Коментар