Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић изјавила је да би желела да оде на концерт контроверзног хрватског певача Марка Перковића Томпсона и оценила да је он “велики родољуб”.

“Мислим да бих свакако свратила на концерт, то никада нисам крила и већ сам била на његовим концертима”, рекла је Грабар-Kитаровић у емисији “С председницом изван протокола”, преноси регионална телевизија Н1.

Пред Томпсонов концерт у Сплиту 4. августа, дан уочи прославе годишњице хрватске војно-полицијске операције “Олуја” из 1995. године, Грабар-Kитаровић је поздравила што је Перковић затражио од публике да носи искључиво “обележја победничке хрватске војске с обзиром да је Домовински рат у темељима модерне Хрватске”.

Она је казала и да јој је Томпсон рекао да никада није певао песму “Јасеновац и Градишка Стара” која слави убијање Срба.

“Он никако не жели да наноси штету народу нити Хрватској, он је велики родољуб, и тако гледам на већину његових песама. Наравно, на почетку рата је требало анимирати људе да крену у борбу против заједништва четничке кокарде и црвене звезде коју је носила тадашња ЈНА”, навела је председница Хрватске.

Додала је да су песме које Перковић данас пева “критика хрватског друштва”.

Advertisements

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here