Поводом тешког повређивања багеристе Душана Прокића током суботње блокаде моста на Сави у Шапцу од стране опозиције под вођством Небојше Зеленовића, и пуштања на слободу осумњиченог за ово кривично дело Драгана Миловановића, званог Црни, данас је испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу организован протест грађана Шапца, чланова и симпатизера Српске напредне странке, пише Шабачки Лист.

Српска напредна странка данас је одржала митинг у Шапцу чија је главна порука била „Правда за Душана Прокића“. Са митинга, који је одржан код Основног суда, упућена су три захтева: правда и сигурност за све грађане Србије и правду и сигурност за Душана Пркокића; да се процесуирају сви који су учествовали у пребијању на шабачком мосту; и да надлежне институције омогуће грађанима да се слободно крећу.

  • Поштени грађани Шапца и Србије, налазмо се овде испред јавног тужилаштва да тражимо правду. Први захтев је правда за све Шапчане и све који живе у Србији, као и за човека који је нападнут на путу за Београд, на 13. рођендан Српске напредне странке. Душан Прокић нападнут је зверски, мучки и ударан је док није задобио тешке телесне повреде. Нико нема право да било коме забрани слободу кретања. Нико никада више неће имати право да то уради ни Шапчанима нити било коме у Србији. После 20 година ослободили смо Шабац и нећемо дозволити да било ко забрани кретање Шапчанима. Они, који су се дрзнули да нападну, ни криве ни дужне, људе који су кренули својим путем, сада себе приказују као жртве. Тражимо да они буду процесуирани. Они који су организовали блокаду моста и људи, морају одговарати у складу са Законом – нагласио је народни посланик и повереник ГрО СНС-а др Бобан Бирманчевић.

Одоборник у Скупштини града др Александар Перановић је поновио је да сви починиоци немилих догађаја морају да одговарају: – Пре 20 година су исто овако правили блокаде. Овај Шабац неће то да дозволи. Оно што су у суботу урадили на шабачком мосту је за сваку осуду. Душан Прокић мора да доживи правду. Они који су га тукли морају да буду кажњени. Нема одустајања од тога. Када смо били опозиција нису нам дали да говоримо на редновно пријављеним скуповима, али ми смо радили сваког дана док нисмо победили. Душан Петровић и Небојша Зеленовић се никада више неће вратити на власт у Шапцу. Оставили су дуг већи од 10 милиона евра, и ми то морамо да вратимо, Молим вас да Шабац оствари најбољи резултат на изборима у априлу.

  • Овај град је град Александра Вучића, зато што Шапчани знају шта је поштење, шта је марљивост, шта је прави лидер и државник – нагласио је градоначелник др Александар Пајић. – Не смета нам киша, нису нам раније сметали ни снег ни непогоде, јер смо знали да се боримо за праве вредности. Шабац је поносно стао на листу градова у којима је на власти СНС. Наследили смо огромне дугове. Нисам никада причао о проблемима, већ смо се сви заједно ухватили у коштац да те проблеме решавамо. И управо зато се не сме догодити да насилници који су брутално претукли Душана Прокића не буду кажњени. Те људе мора да стигне правда. Хтели смо мирно да пређемо преко свог моста, да одемо на свечану академију наше странке. Због шачице политичких губитника, који су хтели да узму ствар у своје руке, 700 људи је било блокирано и изложено насиљу. Нико више неће моћи да блокира град Шабац – поручио је градоначелник Пајић.

Окупљенима са обратио и председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић, који је грађанима пренео речи председника Србије Александра Вучића да буду смирени и достојанствени: – Трпели смо овде 20 година жутог зулума, који вам је кожу скидао са леђа. После 20 година, пошто су у месец дана пет пута изгубили изборе, сада би да вам онемогуће да се слободно крећете и нормално живите. Ми мостове правимо, не рушимо и не блокирамо, на мостовима не бијемо људе. Срам било Зеленовића сто хушка људе да би пала крв. Њима је данас Црни херој. Срам их било, нећете зауставити Шабац и Србију. Доста више лопова и Небојше Зеленовића. Неће вас људи, не изазивајте људе. Ето вам прилике 3. априла. Неће вас нико више бре“, поручио је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, после чијег је обраћања митинг завршен.

Пајић: Шапчани су били таоци Петровића и Зеленовића

Ови стручњаци Петровић и Зеленовић су га блокирали последњих десет година. Сви смо ми Шапчани били њихови таоци. Нису нам дали да потенцијале које има овај град искористимо на прави начин. Они су рекли да су себи сами довољни. Они су нас замајавали и били смо њихови таоци. Они су нам затварали путеве у бољу будућност. Сви ти путеви сада су отворени јер изузетно добро сарађујемо са својом државом, са својом Владом, са својим председником – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Оља Гавриловић

Оставите Коментар