Ово је прича свих нас, прича која спаја без обзира на клупске боје, прича о животу деце у српским енклавама у косовском Поморављу.

ФК Партизан је током протеклог викенда угостио ђаке ОШ Бранко Радичевић из села Церница код Гњилана у којем живе Срби у улици дугој свега 50 метара.

Пре седам година, данас учитељ руског, а тада ђак ове школе Лазар Петровић изразио је жељу да поново посети Београд и још једном погледа кошаркашку и фудбалску утакмицу Партизана.

Трагом ове приче и посети месту Церница седам година касније екипе ОКО магазина РТС, маркетинг и ПР сектор ФК Партизан позвао је у госте 7 малишана са учитељима Лазаром Петровићем и Маријом Стојановић са жељом да им омогућимо да неки од њих први оут дођу у Београд и Србију и уживају у спортском викенду црно-белих.

Кроз двадесетоминутну емисију о њиховом животу и посети Београду прожету документарним снимцима упознаћемо вас са тешким животом Срба на Косову и Метохији.

– Посебно се захваљујемо првотимцу Партизана Немањи (Р) Милетићу који је омогућио превоз малишана, Мирославу Вулићевићу на несебичној помоћи, хотелу Зептер, Wурст Плтаз бар, као РТС на уступљеном материјалу – написали су из Партизана.