На улицама Каракаса су почели сукоби са Боливарском националном гардом, јављају медији. Чак је саопштено да су се чули и пуцњи. Није јасно ко пуца на кога.

Раније су се Хуан Гваидо, који се прогласио за председника Венецуеле, и његове присталице окупили у Каракасу на ауто-путу испред војне базе Карлота.

Пре тога је Гваидо позвао грађане Венецуеле и војску да изађу на улице, како би окончали операцију „Слобода“ за свргавање председника државе Николаса Мадура.

Амбасада Венецуеле у Москви објавила је видео на коме је приказана ситуација у близини авио-базе Карлота, где се одржава протест присталица опозиционог лидера Хуана Гваида. На снимку се види да је ситуација у бази мирна.

Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон је након покушаја државног удара у Венецуели изјавио да војска треба да подржи Националну скупштину.

Сједињене Америчке Државе су више пута позивале војску Венецуеле да пређе на страну опозиције.

Болтон је на свом налогу на Твитеру написао да оружане снаге Венецуеле „морају да штите Устав и венецуелански народ“. „Они морају да подрже Народну скупштину и законске институције против узурпације демократије“, рекао је он.​

Оставите Коментар