Покушај украјинских власти да сукоб у Донбасу реше насиљем био би корак ка још једној катастрофи, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Песков је прецизирао да Алијанса шаље у Украјину најновије системе наоружања, односно да ту земљу „пумпа“ оружјем, што стимулише Кијев да покуша да реши проблем на југостоку земље војним методама.

– Све то подстиче усијане главе у Украјини да мисле како да у условима застоја Минских споразума реше проблем Донбаса војним методама, односно да начине још један корак ка новој катастрофи – истакао је портпарол Кремља.

Раније је самопроглашена Луганска Народна Република саопштила да су украјинске снаге безбедности отвориле ватру на индустријско-педагошку техничку школу из тешке артиљерије.

Према речима запослених, гранате су улетеле право у мензу у којој су у том тренутку људи јели, међу којима и студенти. Како су навели, почела је паника, а неки су и падали у несвест.
Раније је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов изјавио да планови Вашингтона да наоружа Кијев не помажу смањењу тензија у Донбасу.

Оставите Коментар