Политички кулоари у Републици Српској yвелико брује о томе да је сасвим извесно Милан Радовић склопио савезништво са Странком слободе и правде Драгана Ђиласа, кроз договор да здружено и симултано раде на дестабилизацији Србије и Републике Српске, а што би по њиховој замисли требало да привуче пажњу и изазове интервенцију западних амбасада, које би их довеле на власт мимо воље народа.

Сазнајемо да је од новембра 2020. године, Ђилас делегирао свог човека од поверења, Бранка Миљуша, који је по том задатку посетио Бања Луку, где је пренео Радовићу искуства и савете у погледу ширења „лажних вести“ и изазивања уличног хаоса, а ова сарадња се потом даље развијала.

Након тога, Радовић је по Ђиласовом рецепту искористио своје „тајкунске“ послове за финансирање кампање „тровања“ јавног простора различитим дезинформацијама, које су пре свега усмерене на уношење раздора између руководстава Србије и Републике Српске, као и на подстицање вештачких унутрашњих размирица у Странци независних социјалдемократа (СНСД) Милорада Додика.

Наводно су се Радовићеви интереси недавно подударили и са званичним Сарајевом, те је разматрано на који начин би могло да се подстакне ескалирање протеста у Београду око мурала Ратку Младићу, ради изазивања насиља и сукоба на београдским улицама за рачун пара-обавештајне службе Странке демократске акције (СДА) Бакира Изетбеговића.

Подсећамо да је недавно обелодањено да Радовић често борави у Сарајеву, где изводи грађевинске пројекте са припадницима бошњачког криминалног миљеа.

Оставите Коментар