Милорад Улемек, који је осуђен на вишегодишњу робију због убиства премијера Зорана Ђинђића, ударио је из све снаге по бившем начелнику Генералштаба Момчилу Перишићу, који је Легију и црвене беретке оптужио да су елиминисали Слободана Милошевића, Зорана Ђиндића и њега.

Поред тога, бивши командант ЈСО обрушио се на генерала и због његове тврдње да је Жељко Ражнатовић Аркан наметнуо ДБ и МУП Србије, те да Аркан није био патриота и херој, већ експлоататор ратног плена.

 

У одговору Перишићу поручио је да му је драже да буде убица и да робија него да, попут бившег начелника Генералштаба, буде издајник своје државе и народа.

– Обично не одговарам на прозивке које прочитам о себи у разним медијима. Не бих то учинио ни сада да нисте у свом лупетању поменули покојног Жељка Ражнатовића, Српску добровољачку гардуи ЈСО, тако да осећам да ми је дужност да вас подсетим на неколико ствари. Ви, генерале, као да сте заборавили ко сте и шта сте, па вам је изгледа лакше да делите лекције другима, а заборављате да, ако не памти историја, онда то памте други – наводи Легија на почетку писма у којем одговара Перишићу.

Негирајући Перишићеву тврдњу да је ДОС срушио Милошевића, Улемек тврди да су некадашњег председника државе срушиле стране службе уз помоћ сарадника у Србији, међу којима убраја и Перишића.

– Није, генерале, ДОС срушио Милошевића, него су га срушиле стране службе уз помоћ таквих као што сте ви, а који сте чинили тај ДОС. Ви сте, генерале, били само пешадија страних служби којом је командовао неко други. Помињете покојног Ђинђића, а заборавили сте, генерале, како вас је и због чега истерао из зграде Владе. Заборавили сте, изгледа, шта се налази на свим оним тракама које су снимљене како ћућорите са страним шпијунима и на сва уста пљујете тог истог Ђинђића, на кога се позивате, и своје колеге из те Владе, коју сада хвалите – пише Улемек.

Перишићева тврдња да је Жељка Ражнатовића и Српску добровољачку гарду занимао само ратни плен разбеснела је шефа црвених беретки, који поручује да генерал који је оставио Војску и народ не може да дели лекције.

– Наш главни задатак била је одбрана српског народа. Оног народа који ви и ваши слични нисте могли да одбраните иако сте се за то школовали заклетву положили. Да сте ви то урадили, Жејко Ражнатовић не би морао да облачи униформу. Подсетио бих вас, генерале, да смо 1995. били остављени од вас у Kрајини и да се Гарда борила код Двора на Уни два дана да би пробила усташки обруч и тако извела 15.000 људи из окружења, које сте ви, генерале, оставили и напустили – истиче Улемек.

Додаје да је у то време Перишић седео у Београду „и тобоже се ишчуђавао како је пала Kрајина, а за то сте знали неколико дана унапред“. Говорећи о Ражнатовићевој улози у рату, Улемек је написао:

– Да вас подсетим, генерале, Жељко Ражнатовић је доказани српски патриота и јунак, за разлику од вас, генерале, који сте доказани издајник своје државе и свога народа. Ту исту државу И народ сте продали за кило јагњетине и 500 долара, које су вам мунули испод стола на којем се пушила та иста јагњетина.

Улемек је потом генералу Перишићу послао бруталну поруку: Генерале, ви би требало да се повучете у неку бању где има геријатријско одељење за лечење комплекса маторих, искомплексираних и полусенилних генерала, да тако чекате гробара да дође по вас. Обраћајући се Перишићу, Улемек поручује да бивши начелник Генералштаба нема права никога да прозива јер је „продао своје потчињен“.

Генерале, мени је дража моја часна робија него ваша нечасна слобода, мени је драже да, како ви кажете, будем убица и државни непријатељ него велики јунак какав сте ви-поручује Улемек, који писмо завршава са „срдачан поздрав, без поштовања“.

Оставите Коментар