Прослављени одбојкашки репрезентативац Србије Никола Росић објавио је данас да је био заражен коронавирусом и да је успео да се излечи од опаке болести.

Срећну вест бивши члан Орлова је поделио на друштвеним мрежа са својим пратиоцима уз слику са Београдског сајма и следећу поруку:

  • После много победа, оних спортских, овога пута сам успео да победим у највећој животној борби – против вируса KОРОНА. Након благе температуре и самоизолације због сумње на корону, тест је показао да сам позитиван. Од тог тренутка сам себи поставио миллион питања, како, где, шта даље? Рекли су ми да су моји симптоми блажи и да ћу се уз терапију брзо опоравити. И били су у праву. Доктори, хероји са Инфективне клинике и Болнице “Драгиша Мишовић”, хероји који воде рачуна о пацијентима са лакшом клиничком сликом на Београдском Сајму, у најбољим могућим условима које су могли да организују. Аплауз који добијају у 20х је мало у односу на све оно што ти пожртвовани људи раде за нас и нашу земљу свакодневно – написао је Росић а потом наставио:
  • Хвала Богу да су моја породица и моји пријатељи са којима сам био у контакту добро, да су сви у својим домовима и прате инструкције надлежних органа. Захвалан сам им на огромној подршци и љубави које су ми пружали све време…Захвалан сам Богу на сјајним људима које сам упознао током боравка у болници, што сам имао част да попричам са ваљевским епископом Милутином и што сам имао сјајан третман у сваком тренутку. Након два негативна теста, ја сам коначно код своје куће и са својом породицом…

Обраћам се свима овом приликом са поруком да се чувате, да останете код куће и водите рачуна о себи и својима. Ако осетите прве симптоме, не чекајте, него се јавите докторима и тестирајте се. Сви у оваквим ситуацијама морамо показати одговорност, мислити једни на друге, јер је то једини начин да се сви изборимо са ситуацијом која нас је снашла. Победићемо заједно! – стоји у писму Николе Росића које је објавио на друштвеним мрежама.

Подсетимо, Росић је у блиставој репрезентативној каријери освојио златну медаљу 2011. на Европском првенству, две године касније на истом такмичењу окитио се бронзом,

Исто одличје освојио је и на Светском првенству 2010. и у Светској лиги исте године, док у колекцији има и сребрне медаље 2009. и 2015. године у Светској лиги.

Учествовао је на Олимпијским играма у Лондону пре осам година, а међу медаљама на мање важним такмичењима истиче се и бронза са Медитеранских игара 2005. Никола Росић је 23. фебруара прошле године завршио репрезентативну каријеру.

Оставите Коментар